Thank you Fisheye, bonjour Bruxelles!

Update zomer ‘22: “You win some, you learn some.” Intussen ben ik na een korte periode niet meer actief bij Indiandribble & Wonderweekend, dus onderstaand verhaal is reeds gedateerd. Niet getreurd, nieuwe avonturen komen er hoe dan ook.
Wie niet waagt, niet wint.


“Sometimes you just gotta jump”, of “aan alle mooie liedjes komt een eind”.
Welke cheesy oneliner ik ook bovenhaal, de keuze was onverwacht maar toch met volle overtuiging.
Na een drietal mooie jaren bij het bijzonder indrukwekkende makersteam van Fisheye, trek ik met mijn creatieve hersenspinsels en communicatieve skills richting de hoofdstad.
A wise marketeer once said:“owned media is the shit”, so here you go.
Ik hou van puzzelen met beeld en woord, dus hieronder kan je alvast in geuren en kleuren het relaas van deze beslissing lezen en bekijken. Ok, misschien voelde ik zelf ook wel de nood om dit even van me af te schrijven. Voor wie de spoiler zoekt, part 3 is where it’s at.

Part 1, Fisheye: “We help create unforgettable experiences”.

Dat Fisheye een creatief productiehuis is, van alle markten thuis, is een understatement. Ik ging er oorspronkelijk als project manager en teamleader van de content afdeling aan de slag, maar gaandeweg stak mijn voorliefde voor verhalen vertellen (lees: marketing) opnieuw de kop op. Na enkele hele mooie projecten tot een mooi resultaat geleid te hebben in samenwerking met een fantastisch team, en zelf onder goede begeleiding, nam ik ook heel wat interne en externe communicatie op me, van briefings tot creatieve brainstorms, community management en social media marketing. Fisheye is actief in de wereld van events, entertainment, festivals, cultuur, muziek, kunst en zoveel meer, dus aan creativiteit geen gebrek.

Een samenvatting van deze inspirerende tijden is quasi onbegonnen werk, maar de showreel hieronder moet zowat het summum zijn van zaken waar ik zelf aan werkte en mee aan de kar trok. Een maker met gouden handen zal ik nooit worden, maar wat dit team telkens verwezenlijkt van concept tot ontwerp, productie, technische uitwerking en installatie blijft me dagelijks verbazen.

“If you can dream it, we can build it.”
— Team Fisheye

Part 2: Oogsten wat je zaait.

Somehow leef ik met het gevoel dat de cirkel momenteel toch even rond is.
Als je een volgende stap zet in je professionele carrière is het logisch dat je even achterom kijkt.
Ik begon in een ver verleden aan de opleiding communicatiewetenschappen en studeerde daarna een tijdlang grafische vormgeving. Zonder een van beiden af te maken trok ik naar Brussel om via via als junior project manager aan de slag te gaan bij een VZW die fondsenwervingsevents organiseerde voor NGO’s. Daarna stapte ik de wereld van Fair Trade in en ging ik vooral tegelijkertijd in bijberoep aan de slag als sportsmarketeer in de wonderlijke, internationale frisbee community. Van daaruit ging het richting internationale fun events en verderop creatieve projecten. Steeds, en nu nog, bleef ik actief concepten bedenken en events uitwerken in bijberoep. En nu kom ik uiteindelijk bij het gevoel dat al deze verschillende rollen die ik ooit aannam culmineren in 1 functie.
Een functie die nota bene nog ietwat te definiëren is, maar dat lijkt me precies waar ik op mijn best ben.
Oogsten wat ik al jaren zaai, sounds like a challenge to me!

Foto door @studionunu

Een onvoorwaardelijke voorliefde voor Brussel zoals Angèle heb ik voorlopig nog niet, maar het kosmopolische aspect en bruisend stadsleven in deze metropool spreekt me op een bepaalde manier wel enorm aan.
Veel belangrijker dan dat is echter de missie van creatief communicatiebureau Indiandribble (en bij uitbreiding INDR Group) die zegt: “wa me doon vè ons, doon me vè aaile”. Mijn West-Vlaamse roots deden me toch even fronsen, maar al gauw werd duidelijk dat deze seriële ondernemers op dezelfde golflengte als mezelf zitten.

“The indrgroup is a brussels based group of entrepreneurs who create, support and manage various initiatives that help build communities & culture. Our wide range of initiatives include a communication agency, a family festival, art collabs, real estate projects and a number of coffee related ventures.”

Oja, laat ik dit vooral ook even vermelden als doorslaggevend argument: Wonderweekend, naast het communicatiebureau een andere onderneming uit dezelfde groep waar ik ook voor aan de slag ga. Ongetwijfeld België’s mooiste, grootste en meest magische familiefestival, in de Plantentuin in Meise. Ik mocht er vorig jaar al enkele dagjes freelancen maar rest assured dat ik keihard zal knallen om de magie van dit event te bewaken en mee te plannen samen met het ganse team en de vele partners.

Part 4: Conclusie.

Dankbaar. Zo kan ik dit gevoel best omschrijven. Dankbaar voor de kansen die ik kreeg om binnen Fisheye met een bijzonder gedreven team projecten aan te gaan en uit te werken. Dankbaar omdat ik kon samenwerken met mensen die me op een dagelijkse manier wisten te inspireren. Dankbaar om bij te leren van mensen die meer ervaring hadden dan ikzelf. Dankbaar voor een mooi proces. Dankbaar voor nieuwe kansen die ik krijg bij Indiandribble & Wonderweekend. Dankbaar omdat ik na heel wat hustlen toch deel kan uitmaken van de creatieve sector, aan welke kant van het spectrum dan ook.
Dankbaar voor diegenen die even de moeite nemen om zich doorheen dit overzicht te worstelen. En vooral aan diegenen die me meest steunden, you know who you are. Of ik deze post ineenpuzzelde om closure te voorzien voor mezelf, of jou als lezer een inzicht te geven in mijn professionele activiteiten, dat laat ik in het midden. Eindigen doe ik hoe dan ook met dat ene simpele woord: merci.
2022, let’s go!

Let’s connect op:

Previous
Previous

60 x Johan, het boek.

Next
Next

Freelance event support @ Wonderweekend 2021